Wat is calisthenics?

Calisthenics, ook wel bekend als street workout is een trainingsvorm waarbij het eigen lichaamsgewicht als weerstand word gebruikt om kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid te trainen. De sport is eeuwen geleden onstaan in het oude griekenland en werd als trainingsmethode toegepast door soldaten ter voorbereiding op het gevecht. Eeuwen later werd het wederom ingezet door militairen en de marine als kracht en conditietraining. Tegenwoordig kan calisthenics het beste omschreven worden als een verzamelnaam voor alle op eigenlichaamsgewicht uit te voeren oefeningen en routines.

trainingsvormen
& oefeningen

Bij Rockwell Fitness splitsen wij onze calisthenics programma’s op in 4 disciplines. Op deze manier zal er voor iedereen een programma tussen zitten wat bij hem of haar past. Deze programma’s focussen zijn onder anderen geschikt voor de opbouw van spiermassa, vetverlies, krachtuithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid.

Strict Form

Ons “strict form” programma is de basis voor al onze trainingen. In deze programma’s leer je de basis en licht de focus op techniek, range of motion en dus strikte vorm. Je hebt tenslotte meer aan 3 goede push ups dan 8 slechte.

 

Qua niveau is dit programma voor iedereen toegankelijk en zijn de mogelijkheden oneindig. Zo kan iemand die net begint starten met push ups en australian pull ups en iemand die gevorderd is werken aan de planche of handstand push up!

Weighted Calisthenics

Het weighted calisthenics programma is in basis hetzelfde als “strict form”. Echter trainen we hier aan de hand van een gewichtsvest op dipping belt. Dit stelt ons in staat om alle oefeningen zwaarder te maken en de trainingsprikkel te vergroten. 

Hierdoor kun je sneller spiermassa opbouwen, stelt je in staat power moves te masteren en zorgt tevens voor een zware maar leuke afwisseling met ons reguliere programma.

Cross Over

Tijdens de cross over workouts maken wij naast de bodyweight elementen gebruik van grote compound oefeningen. Denk aan barbell squats, de deadlift of werken we finishers af met een medicin ball. In onze ogen zijn dit een aantal oefeningen die niet mogen ontbreken in een goed krachtprogramma en vandaar dat wij in deze vorm een uitstapje maken naar powerlift elementen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag tot Vrijdag: 10:00 tot 13:00 – 18:00 tot 21:00

Zaterdag: N.o.t.k., Zaterdag is geen officiële trainingsdag. In overleg is het echter wel mogelijk om op zaterdag te trainen. 

Zondag: Gesloten

€40,-

6 Maanden

Dit abonnement geeft recht om onze lessen onbeperkt te volgen. Na het verlopen van de contractduur word het uw lidmaadschap stilzwijgend met een maand verlengt mits u uw abonnement niet opzegt.

€50,-

Per maand

3 Maanden

Dit abonnement geeft recht om onze lessen onbeperkt te volgen. Na het verlopen van de contractduur word het uw lidmaadschap stilzwijgend met een maand verlengt mits u uw abonnement niet opzegt.

€75,-

Per maand

10 Strippen

Het kopen van een 10 strippenkaart geeft u recht om 10 calisthenics trainingen/lessen bij ons te volgen. Let op, een strippenkaart is na aanschaf geldig voor een duur van 3 maanden.